Meme Ultrasonu

Meme Ultrasonu Nedir?

Meme ultrasonu, ultrasonografi görüntüleme tekniklerinden biridir. Meme kanseri kadınlarda sık meydana gelen bir kanser türüdür. Erken teşhis edilmesi tedavide çok önemli bir rol oynar. Bu noktada ise görüntüleme işlemleri devreye giriyor.

Soruna doğru tanı konması adına bu işleme ihtiyaç duyulur. Muayene kapsamında ultrason yapılabilir. Kontrol amaçlı uygulanan bu işlem ile hastalığın erken tespit edilmesi kadınlar için çok önemlidir.

Standart ultrason yöntemi kullanılarak uygulanan bu işlem birçok kadını hayati problemlerden kurtarıyor. Meme ultrasonu, 35 yaş üstü olan kadınlarda düzenli aralıklar ile yapılarak çok önemli bir rol oynuyor. Ultrason acılı bir görüntüleme yöntemi değildir.

Meme Ultrasonu Nasıl Yapılır?

Meme yapısını görüntülemek adına ultrason kullanımı oldukça yaygındır. Bu yöntemde radyasyon kullanımı yapılmaz ve bu doğrultuda da güvenilir bir işlem olarak gösterilir.

Anestezik madde kullanılmadan işlem yapılıyor çünkü girişimsel uygulama yöntemlerinden değildir. Göğüs bölgesine ultrason jeli sürüldükten sonra hasta hareket etmeden bekler ve ultrason probu ile görüntü alınır.

Galenlab laboratuvar hizmetleri kapsamında ses dalgaları kullanılarak yapılan bu işlem oldukça faydalıdır. Uygulama süresi ise 15 ila 30 dakika arasındadır. Çekilen ultrason ile nodüllerin ve kanserin değerlendirilmesi sağlanır.

Aynı zamanda memede kist bulunması durumunda bunun tespit edilmesi de sağlanır. Bu durumlarda erken tanı koyulmasını sağlayarak son derece yararlı oluyor. Uygulamadan sonra hastanın üzerinde jel temizlenir ve hasta tekrar giyinerek normal yaşantısına devam edebilir.

Meme Ultrasonu Kimlere Yapılır?

Meme kanseri kadınların en önemli sorunlarından birisidir. Ultrason görüntüleme yöntemiyle bu hastalığın tespiti ve tedavisi daha kolay bir şekilde sağlanıyor. Her yaştaki kadında bu uygulamanın yapılması mümkündür.

Kadınlarda en sık rastlanan kanseri türlerinin başında meme kanserinin geldiği söylenebilir. Erken tanı koyulmadığı takdirde çok önemli bir sorun haline gelebilir. 35 yaşından sonra kadınlarda meme kanserine yakalanma olasılığı daha fazladır.

Yani bu yaştan sonra rutin kontroller haline getirilmesi sağlık açısından çok önemlidir. Eğer memede bir şişlik hissediliyorsa ya da ağrı varsa kontrol edilmesi için meme ultrasonu gerekebilir.

Eğer hastanın meme ameliyatı geçirme durumu varsa hem ameliyattan önce hem de sonra değerlendirme amacıyla çekim gerekebilir. Meme silikonu olanlarda da işlem yapılabilir. Her yaş grubu kadın için uygulanma imkânı bulunuyor.

Meme Ultrasonu Nasıl Uygulanır?

Organların detaylı bir şekilde görüntülenmesi için ultrason görüntüleme yöntemi kullanılır. Bu yöntemlerden birisi de meme ultrasonudur. Meme kanserinin erken teşhis edilmesinde kullanılan bir yoldur. Genel tarama kapsamında yapılabileceği gibi mevcut nodüllerin görülmesi amacıyla da yapılabilir. Hasta sırt üstü uzanır ve işleme bu şekilde başlanır.

İşlem sırasında hasta hareket ederse görüntüler bozulabilir. Yani sabit bir şekilde durmaya dikkat edilmelidir. Göğüslere özel bir jel sürülerek ultrason probu kullanılır ve istenilen görüntülerin elde edilmesi sağlanır.

Galenlab laboratuvar hizmetleri ile 15-30 dakika gibi bir sürede işlem biter. Uygulamadan önce hastanın yapması gereken özel bir hazırlık bulunmaz. Uygulamadan sonra ise jel temizlendikten sonra kıyafetler giyilebilir ve normal hayata dönüş yapılabilir.

Meme Ultrasonu Ne Zaman Yapılmalıdır?

Meme kanseri olması ya da bu durumdan şüphelenilmesi halinde ultrason çekilmesi gerekir. Aynı zamanda şüphe olmasa da rutin kontroller çerçevesinde de yapılabilir. Özellikle 35 yaşından büyük olan kadınlarda uygulanması erken tanı konusunda çok faydalı olabiliyor.

Mamografiden sonra daha detaylı inceleme yapılması için uygulanabilir. Aynı zamanda ele gelen kitle olduğu zamanlarda da yapılmalıdır. Nodüllerin görüntüsünün alınması gerekirse yine yapılmasına ihtiyaç duyulur. Meme ultrasonu bunların yanı sıra meme dokusunun ve göğüs duvarının sağlığını kontrol etmek için de uygulanır.

Meme Ultrasonu Neden Önemlidir?

Meme ultrasonunun önemli olmasının birçok nedeni vardır. Öncelikle belirtmek gerekir ki meme kanseri erken tedavi edilmediği takdirde kadınların hayatını çok fazla etkileyen önemli bir sorun haline geliyor. Hayati tehlike oluşmaması için erken teşhis edilmesi çok önemlidir.

Bu sayede de meme ultrasonu ile hayati riskler meydana gelmeden hastalığın iyileştirilmesi sağlanır. Aynı zamanda radyasyon içermeyen güvenilir bir işlem olması ile de çok önemlidir. Galenlab laboratuvar hizmetleri kapsamında uzman doktorlar ile görüntüleme ve tedavi sağlanıyor. Böylece meme kanseri sorunu erkenden tedavi edilebiliyor.

Memede Ultrason Sonucu Hipoekoik Lezyon Ne Demek?

Ultrasondan sonra sonuçlar uzman hekimler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme neticesinde ise durumun iyi huylu mu kötü huylu mu olduğu analiz edilir. Sağlıklı tiroid bezinde lekelenme olması durumunda bu durum hipoekoik lezyon olarak adlandırılır.

Lezyonlar aynı zamanda başka vücut bölgelerinde de görülebiliyor. Bu durum özellikle yetişkinlerde daha sık meydana geliyor. Galenlab laboratuvar hizmetleri kapsamında en uygun tedavi yöntemi belirleniyor ve sorunun giderilmesi sağlanıyor. Meme ultrasonu hem kanser hem nodüller hem de lezyon için uygulanabilir. Bunlardan şüphelenilmesi halinde ya da rutin kontrol kapsamında ultrason çekilebilir.

Memede Ultrason Sonucu

Vücuttaki birçok bölgenin incelenmesinde ultrason yöntemleri kullanılır. Özellikle iç organların görüntülenmesi için son derece faydalıdır. Galenlab laboratuvar hizmetleri kapsamında meme dokusunun incelenmesi mümkün oluyor.

İşlemin sonuçları aynı gün içerisinde çıkar. Uygulama ise maksimum 30 dakikada tamamlanır. Sonuçlar uzman doktorlar tarafından değerlendirilir ve meme ultrasonu sonucunda kişide herhangi bir sorun varsa tespit edilir.

Meme Ultrasonu Fiyatları 2023

Meme ultrasnu fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.